Credit Risk Data Scientist I

 • Competitive
 • Amsterdam, Noord-Holland, Netherlands
 • Permanent, Full time
 • ABN AMRO Bank
 • 22 Oct 17 2017-10-22

Credit Risk Data Scientist I

 • Location: Amsterdam , Nederland
 • Area of expertise: Risk Management
 • Organization: ABN AMRO Bank N.V.


In het kort
Als Data Scientist ben je werkzaam binnen een van de meest innovatieve afdelingen van ABN AMRO. Met je gedegen Machine Learning, Statistiek kennis en creatieve geest help je de organisatie vandaag data gedreven oplossingen te vinden die morgen nodig zijn. Experimenteren met nieuwe algoritmen en tools geven jou energie. Voor de Innovatie Hub binnen Credit Risk Management zoeken we uitbreiding. Waar denk jij aan bij een volgende stap? Maak werk van je doelen en ontwikkel je zowel professioneel als persoonlijk. Vertel ons jouw verhaal. Wij zijn benieuwd!

Je werk
Je werkt aan de vraagstukken die binnen Credit Risk Management of breder binnen de bank spelen. Zo kan je een experiment begeleiden of werk je in een multi-disciplinair team aan een nieuw concept. Je doet de intake en verzorgt design (analytische probleem definitie, benodigde data, verkenning oplossingsmogelijkheden en modelkeuze). Je doet de benodigde analyses en brengt een gedegen advies uit aan je opdrachtgever. Ook kan het zijn dat je bestaande data en modellen van de verschillende business lines onderzoekt op bruikbaarheid en bredere toepasbaarheid in relatie tot nieuwe data, modellen en algoritmes en methodieken. Je overlegt regelmatig met je stakeholders over de voortgang.

Je weet je stakeholders op juiste wijze te prikkelen en te betrekken. Je kan je ideeën en resultaten goed over de bühne brengen en kan verschillende communicatiestijlen toepassen. Je hebt altijd een blik naar buiten en volgt de markt op nieuwe (Big) data gerelateerde onderwerpen, b.v. technologie, data en toepassingen en vertaalt bevindingen naar concrete mogelijkheden voor onze business. Je participeert in initiatieven m.b.t. innovatie en data aspecten en relevantie voor de klant en de bank en je onderhoud zelfstandig relatienetwerken hierover.

En misschien wel het belangrijkste, je bent je continu bewust van de privacy gevoeligheid die het combineren van data met zich mee brengt. Je weegt klant en maatschappelijke belangen af tegen bedrijfsbelangen en schakelt hierover met relevante afdelingen.

Je werkomgeving
De Innovatie Hub is gesitueerd binnen Credit Risk Management. De Risk Management organisatie is een dynamische ondernemende, creatieve explorerende werkomgeving waar agile wordt samengewerkt om zo resultaatgericht mogelijk te zijn in het licht van alle (technologische) ontwikkelingen ten behoeve van de klant.De Innovatie Hub streeft ernaar om de aanvraags- en fiatteringsprocessen van kredieten te versnellen door het gebruik van moderne technologie waarbij het doel is dat er hierdoor de besluitvormings- en fiatteringsprocessen beter en geobjectiveerd worden. Hiervoor is nodig om met behulp van (big)data stromen, patronen te herkennen die inzicht geven in toekomstige risico's (predictive modelling). In de RM Innovation Hub wordt continu gewerkt aan het zoeken naar de juiste databronnen, analyse van de data en vertalen van de analyses in nieuwe modellen die het risk assessment proces kunnen verbeteren cq. vervangen. Hiermee dienen wij twee doelstellingen: 1) sneller en efficiënter de kredietaanvraag van de klant te behandelen, en 2) verder werken aan onze visie van 'risk as a service'.

Je profiel
 • MSc of PhD in Wiskunde/Statistiek, Kunstmatige Intelligentie, Natuurkunde, Computer Science of een Technische studie met voldoende raakvlaken.
 • Je bent leergierig, adaptief, innovatief en creatief.
 • Kennis en ervaring met Lean Start Up methode en zelfsturing.
 • Communicatief sterk zowel mondeling als in schrift en je ben in staat anderen mee te nemen en te enthousiasmeren.
 • Je bent een team-player die anderen kan helpen maar ook om feedback en hulp van je collega's vraagt.
 • Je bent ondernemend en streeft naar concrete meerwaarde voor klant en organisatie.
 • Je hebt ervaring met Machine Learning en Data Mining technieken.
 • Je hebt ervaring met o.a. Hadoop, SPARK, Hive, Pig, HBase
 • Goede programmeer vaardigheden in R, Python of Scala.
 • Front end ontwikkeling Javascript/NodeJS/AngularJS is welkom maar niet vereist.


  We bieden
  Een uitdagende functie binnen een multicultureel team en een inspirerende werkomgeving waarbij je intensief samenwerkt met de afdelingen binnen Credit Risk Management en de bank zoals IT, International Banking, Commercial Banking en information security. Er heerst een open en ambitieuze teamsfeer waar initiatief nemen, creativiteit en zelfstandigheid worden aangemoedigd. Uiteraard bieden we een marktconform salaris, uitstekende aanvullende arbeidsvoorwaarden en zijn er diverse groeimogelijkheden.

  Afhankelijk van je opleiding en werkervaring wordt je bij ons aangenomen als (aankomend) junior, medior of senior data scientist. Bij ABN AMRO zetten we onze kennis, kunde en ons netwerk in voor klanten. Zodat zij op basis van verantwoorde beslissingen hun doelen kunnen bereiken.
  In Nederland en daar buiten. Hierbij staat klantbelang altijd voorop. We willen dat klanten onze producten begrijpen en verkopen soms 'nee' als het risico van een product voor een klant te groot is. Klantbelang is ook: helder communiceren en slimme oplossingen bedenken die echt het verschil maken. Dat is ons doel.

  Interesse?
  Ben je geïnteresseerd? Reageer dan nu op deze vacature. Neem voor meer informatie contact op met Bas Bakker, Hoofd Innovation Hub, 06-10956696. We maken graag kennis met je.