Advisor Regulations & Policies III (Amsterdam)

  • Competitive
  • Amsterdam, Noord-Holland, Netherlands
  • Permanent, Full time
  • ABN AMRO Bank
  • 20 Aug 17

Advisor Regulations & Policies III (Amsterdam)

  • Location: Amsterdam , Nederland
  • Area of expertise: Risk Management
  • Organization: ABN AMRO Bank N.V.


In het kort
Heb jij interesse in regelgeving en het beheersen van risico's voor de bank? Vind je het leuk om complexe vraagstukken te doorgronden en te vertalen tot een krachtige kernboodschap? Help jij mee risk regelgeving op te schrijven in duidelijk beleid? Je bent een prettige maar stevige gesprekspartner die goede relaties onderhoud met de business Corporate Banking en Retail & Private Banking en verschillende afdelingen binnen Risk Management. Dan zoeken wij jou!Waar denk jij aan bij een volgende stap? Maak werk van je doelen en ontwikkel je zowel professioneel als persoonlijk. Vertel ons jouw verhaal. Wij zijn benieuwd!

Je werk
Als Advisor Regulations & Policies ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen en vaststellen van duidelijke en actuele kaders voor de business en risk organisaties. Deze zijn gedreven door wet-en regelgeving, de risk appetite van de bank en de individuele business lines en ABN AMRO's moderate risk profile. De kern van je werkzaamheden is het schrijven van Risk Policies. Wij zijn op zoek naar mensen die affiniteit hebben met één van de risicotypen: Credit Risk, Operational Risk, Market Risk of Liquidity Risk.Hiervoor beoordeel je (nieuwe) regelgeving op relevantie voor de bank, analyseer je de impact hiervan op de bank en haar activiteiten. Je voert gesprekken over veel verschillende onderwerpen, met verschillende afdelingen, op veel verschillende niveaus binnen de bank. De ene dag kun je met de business aan het nadenken zijn over de kaders waarbinnen zij krediet kunnen verlenen aan hun klanten; de volgende dag kun je bezig zijn met het voorbereiden van een presentatie voor het Group Risk Committee (GRC) over het naleven van beleid. Daarnaast denk je mee over hoe we onze risk policies gemakkelijker toegankelijk maken voor de gebruikers. Op deze manier help je mee om de Bank binnen de wettelijke kaders te opereren.

Je werkomgeving
CRM / Central Regulations & Policies bestaat uit 3 teams: 2 teams waar policies geschreven worden en het Basel Centre, dat bijhoudt welke relevante Basel regelgeving gepubliceerd wordt en interpreteert. De 2 policy teams hebben ieder een aandachtsgebied: Credit & Operational Risk en Market & ALM/t Risk. De 2 policy team bestaan uit 7 mensen, die als verbindende factor "samenwerken" hebben. Daarnaast zijn wij een gedreven team, dat gericht is op het behalen van resultaten. Wij helpen elkaar als dat nodig is: zowel door hulp te bieden als het over de inhoud gaat, maar ook door elkaar te coachen op persoonlijke groei en gedrag. Zo worden we iedere dag een stukje beter in wat we doen en hoe we dat doen.
In totaal werken er bij CRM / Central Regulations & Policies circa 17 personen.

Je profiel
Wij zijn op zoek naar iemand die resultaten wilt behalen en daarbij het teambelang in het oog houdt. Iemand die mee wil in de digitale verandering waar wij voor staan. Je bent een proactief, analytisch en gedreven persoon met een positief kritische houding en groot risico bewustzijn. Je kunt zelfstandig werken, neemt initiatief en durft verantwoordelijkheid te nemen. Je bent flexibel, resultaatgericht, maar wel nauwkeurig. Je hebt kennis van Credit Risk, Market Risk, Liquidity Risk of Operational Risk. Je hebt een goed begrip van de business drivers, producten en organisatie van CB en/of R&PB. Je acteert op zowel senior management als operationeel niveau en hebt goede relationele en communicatie vaardigheden.De overige vereisten zijn:
• Academisch werk- en denkniveau, met ervaring in kredietverlening.
• Je bent geinteresseerd in de wet- en regelgeving op het gebied van Risk Management en de maatschappelijke, economische en monetaire ontwikkelingen.
• Je zoekt actief naar mogelijkheden in plaats van onmogelijkheden.
• Ook als het hectisch is, weet jij het overzicht te bewaren.
• Je bent gericht op het behalen van resultaat, maar verliest hierbij de kwaliteit niet uit het oog.
• Mensen weten jou te vinden, maar je laat je ook binnen de organisatie zien.
• Je Nederlands en Engels zijn uitstekend, zowel mondeling en schriftelijk.

We bieden
Binnen Regulations & Policies wordt er veel waarde gehecht aan persoonlijke ontwikkeling en groei. Dat betekent dat je veel eigen verantwoordelijkheid en ruimte voor ondernemerschap krijgt en samenwerkt met mensen met verschillende achtergronden en op verschillende niveaus binnen de bank. De functie biedt je een interessante mogelijkheid om je kennis en ervaring toe te passen en te verbreden.
Bij ABN AMRO zetten we onze kennis, kunde en ons netwerk in voor klanten. Zodat zij op basis van verantwoorde beslissingen hun doelen kunnen bereiken. In Nederland en daar buiten. Hierbij staat klantbelang altijd voorop. We willen dat klanten onze producten begrijpen en verkopen soms 'nee' als het risico van een product voor een klant te groot is. Klantbelang is ook: helder communiceren en slimme oplossingen bedenken die echt het verschil maken. Dat is ons doel.

Interesse?
Ben je geïnteresseerd? Reageer dan nu op deze vacature.
Neem voor meer informatie contact op met Astrid Janssen, Team head Regulations & Policies: 06-30 63 31 95, astrid.janssen@nl.abnamro.com of met Maike Daub (Talent Acquisition Specialist) +31 (0)6 15570444 . We maken graag kennis met je.